Tractorada multitudinària a Lleida per exigir mesures contra la plaga de conills

Més de 700 tractors participen en la tercera marxa lenta a Ponent en menys d'un mes

Marxa lenta de tractors a Lleida contra la plaga de conills (ACN, Anna Berga)

Foto: ACN (Anna Berga)

Uns 775 tractors segons la Guàrdia Urbana, 1.500 segons l’organització, han col·lapsat aquest divendres els carrers de Lleida en la tercera marxa lenta a Ponent en menys d’un mes per exigir mesures per posar fi a la plaga de conills que afecta els camps. La protesta, convocada per la plataforma Pagesos o Conills, ha sortit de dos punts de la ciutat en direcció a Prat de la Riba, sota el lema “Roseguen el nostre futur i el menjar de tots”.

Els manifestants han baixat dels tractors i s’han dirigit a les portes dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, on s’han viscut alguns moments de tensió quan diversos agricultors han llançat conills vius i morts a les portes de l’edifici i hi han intentat accedir. Tot seguit, han agafat de nou els tractors fins a la subdelegació del Govern central, on s’han llegit els parlaments.

La marxa multitudinària ha col·lapsat el centre de la ciutat des de primera hora del matí, i els agricultors han expressat en un manifest el seu malestar amb el Departament d’Acció Climàtica, a qui acusen de no actuar. “En set mesos el nostre departament, el que representa que ens hauria d’ajudar, no ha fet res del que estava a les seves mans“, ha assenyalat la plataforma, que també assegura que “no hi ha hagut cap circumstància climatològica que ens hagi fet perdre tants diners com els conills”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides