El cop de porta a la república digital catalana posa d’acord el ‘nou’ TC

Unanimitat entre els sectors progressista i conservador per avalar el decret llei amb què l'executiu central va frenar la iniciativa del govern Torra

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat avalar el decret llei amb què el govern d’Espanya va frenar l’any 2019 el desenvolupament de la república digital catalana, avança El Confidencial.

Els sectors progressista i conservador, discrepants des que es va renovar la composició del tribunal de garanties, han donat suport  a la ponència de la magistrada María Luisa Balaguer, que desestima el recurs que va interposar el govern de la Generalitat, llavors presidit per Quim Torra.

Aquell recurs va adduir que el govern central havia envaït competències de l’executiu català en matèria de desplegament de l’administració digital, ciberseguretat, contractació pública i infraestructures digitals, ja que l’executiu encapçalat per Pedro Sánchez va reaccionar establint en el seu decret llei que el servidor que gestionés dades públiques havia d’estar ubicat a Europa i que el DNI -i la seva versió electrònica- eren insubstituïbles com a formes d’identificació.

El projecte del govern Torra, que pretenia començar a desplegar una identitat digital catalana, va impulsar-lo l’aleshores conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, i comptava amb una aportació inicial de 700.000 euros, prevista en un conveni signat entre el Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques i el Consorci Administració Oberta de Catalunya, per al període 2019-2021.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari