Uns 40 exmembres del secretariat de l’ANC alerten dels perills de la llista cívica

El sector crític de l'entitat creu que la via política "pot fer més mal que bé"

  La presidenta i l'exvicepresident de l'ANC, Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona, a una manifestació (ACN)

  Foto: ACN (Mariona Puig)

  Una quarantena d’exmembres del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han signat un manifest, segons ha avançat Nació, en el qual reclamen a l’actual presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, un canvi d’estratègia, alhora que alerten dels perills que la llista cívica podria suposar per a la continuïtat de l’ANC.

  L’escrit avisa que centrar els esforços de l’entitat en la via institucional, deixant de banda l’àmbit civil, “pot fer més mal que bé tant a l’entitat com al moviment per la independència”, i assenyala que “la llista cívica no pot esdevenir en cap cas un quart partit dins d’un sistema subordinat a l’enemic i tancat en el cercle viciós dels professionals de la política”.

  El manifest el signen els exvicepresidents Agustí Alcoberro -número dos de l’exlíder de l’entitat Jordi Sánchez- i Josep Cruanyes -mà dreta de l’antecessora de Feliu, Elisenda Paluzie- i exmembres del secretariat com els activistes Carles Castellanos i Blanca Serra o l’escriptor Julià de Jòdar, i el text aposta també per iniciar un “nou procés de lluita que superi els límits de la fase anterior” i reforçar l’ANC perquè torni al capdavant de l’independentisme civil amb “objectius propis”.

  Els crítics amb l’actual direcció de l’entitat insisteixen que “cal evitar caure de ple en les pràctiques que tant critiquem  que tant de mal ens han fet i ens estan fent”, i consideren que l’impuls d’una llista cívica implicaria destinar moltes energies i recursos “cap a un possibilisme enormement volàtil” que pot causar encara més divisió en l’independentisme i en la mateixa ANC.

  (Visited 112 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari