El ple de Barcelona insta Colau a recular sobre el trencament amb Tel-Aviv

El PSC i l'oposició rebutgen la decisió de suspendre l'agermanament amb la ciutat israeliana

Ada Colau

Foto: ACN, Blanca Blay

El PSC de Barcelona ha tirat endavant, gràcies al suport de l’oposició, una proposició que insta la seva sòcia de govern i alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, a restituir l’agermanament de la ciutat amb Tel-Aviv.

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la iniciativa que reclama a Colau que revoqui la suspensió de l’acord d’agermanament entre Barcelona i la ciutat israeliana, i que censura que decisió “unilateral” adoptada per l’alcaldessa de trencar institucionalment amb Israel.

Només BComú, la formació de Colau, ha votat en contra de la proposta, mentre que ERC s’ha abstingut. El PSC, Junts, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita hi han votat a favor.

El text d’aquesta iniciativa també insta el govern municipal a fer un “ple ús de la diplomàcia” per convocar representants de Barcelona, Tel-Aviv i Gasa, les tres parts de l’agermanament alterat per Colau, per establir una declaració conjunta.

Abans d’aquesta votació, la majoria del ple havia rebutjat la proposició amb què una iniciativa ciutadana instava l’Ajuntament de Barcelona a suspendre oficialment les relacions institucionals amb l’Estat d’Israel, fet que a la pràctica ja s’havia produït arran de la decisió de Colau.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari