El govern central defensa que ja no hi ha conflicte polític amb la Generalitat

Isabel Rodríguez diu que hi ha una "relació de normalitat" i "aspiracions polítiques" dins del marc constitucional

Isabel Rodríquez (ACN)

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern central, Isabel Rodríguez, creu que ja no hi ha un conflicte polític sinó que cada partit manté “aspiracions polítiques” però dins d’un marc constitucional acceptat. En delaracions al Cafè d’idees de RTVE, Rodríguez ha afegit que en l’última reunió de la taula de diàleg del juliol es va firmar respectar el marc legal.

Després que s’hagi fet pública la reunió discreta entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, Rodríguez ha destacat que en un àmbit de “normalitat” és habitual que hi hagi “contactes personals” i ha insistit que ara hi ha una “relació de normalització” entre administracions.

La ministra ha posat l’accent en el fet que la situació actual “no té res a veure” amb la del 2017. I en aquest sentit, ha assenyalat que l’independentisme està dividit i no té un acompanyament social. “I això també és mèrit de la societat catalana, que ha entès que el camí no conduïa enlloc i s’ha cansat d’aquesta direcció”, ha afegit.

Pel que fa a la taula de diàleg, s’hi ha referit com un “instrument que ha servit per recuperar les relacions” i ha afegit que no hi ha pròxima cita a l’agenda perquè les relacions “ja estan normalitzades”. En cas que fos necessari, la ministra ha dit que la taula es tornaria a reunir, però ha remarcat que “en aquests moments la realitat és diferent”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari