Detenen a Vilafant un fugitiu de Romania inclòs en la llista de més buscats d’Europa

L'home estaria vinculat al crim organitzat i està acusat d'assassinat des del 2006

Dos agents de la Guàrdia Civil porten el fugitiu de Romania fins a la caserna policial

Foto: Guàrdia Civil, cedida a l'ACN

La Guàrdia Civil ha detingut a Vilafant (Alt Empordà) un home de 41 anys que havia fugit de la justícia de Romania. El detingut formava part de la llista de fugitius més buscats d’Europa i, segons les autoritats romaneses, l’home està vinculat al crim organitzat. La Guàrdia Civil ha entregat les diligències a l’Audiència Nacional, qui n’ha decretat l’ingrés a presó.

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van començar a rastrejar localitzacions on podia amagar-se el fugitiu de Romania dins de l’Estat. Després de detectar diversos canvis de domicili, van poder arribar a trobar-lo a Vilafant. Tota la informació que han obtingut de l’home per detenir-lo l’han extret del web Europe’s Most Wanted (Els més buscats d’Europa, en català) una llista gestionada per l’agència europea de policia Europol.

En aquesta pàgina s’actualitzen constantment totes les informacions dels fugitius i permet intercanviar informació entre cossos policials. En aquest cas, la benemèrita tenia constància que el detingut hauria format part del crim organitzat. El 2006 hauria assassinat un home en una pallissa -conjuntament amb altres persones- perquè era membre d’un clan rival. A més, la Guàrdia Civil ha pogut saber que el 2017 ja es va detenir la mateixa persona per un delicte contra la salut pública a la província de Girona. En aquell moment, però, l’home va donar una identitat falsa i això va provocar que no poguessin identificar-lo.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari