Un centenar d’entitats pressionen per expulsar les motos de les voreres de Barcelona

Proposen a l'Ajuntament que aquests vehicles s'aparquin temporalment en zona blava o verda

Motos a la vorera dels Jardinets de Gràcia

La llista d’entitats i organitzacions que reclamen a l’Ajuntament de Barcelona que no permeti aparcar motos a les voreres ha crescut de la quarantena inicial a un centenar de signants adherits al manifest Recuperem les voreres: Fem fora les motos de les voreres.

Aquest moviment vol que la seva petició s’inclogui en la modificació de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles, per a la qual cosa proposa una moratòria d’un any.

Durant aquest període d’adaptació, els signants plantegen que, temporalment, es reguli que les motos puguin estacionar a les zones verdes i blaves, i també a les zones de càrrega i descàrrega fora de l’horari assignat a aquestes activitats.

Els signants, entre els quals hi ha la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i ara s’han afegit CCOO, Ecologistes en Acció i Élite Taxi, emmarquen la seva petició en el canvi urbanístic emprès per la ciutat per facilitar més espai als veïns.

En el darrer comunicat, denuncien que 90.000 motos i ciclomotors es troben aparcats cada dia a les voreres incomplint la normativa municipal, i que ocupen 260.000 metres quadrats causant “situacions de risc”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari