El TSJC tomba el recurs de la CUP contra el Circuit de Catalunya

El tribunal ha donat llum verda al projecte i els cupaires estudien recórrer la decisió al Suprem

El portaveu de la CUP Granollers, Josep Maria Gontan, en una roda de premsa al Parlament

Foto: ACN (Marta Sierra)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès el recurs contenciós administratiu de la CUP contra el Pla Director Urbanístic (PDU) del Circuit de Catalunya i ha donat via lliure al planejament aprovat el 2016. Segons han exposat aquest dimecres els cupaires, el jutge ha conclòs que la formació no era una demandant vàlida perquè el 2017 va acordar el recurs a través del secretariat nacional i no per assemblea.

La CUP ha titllat “d’insòlit” l’argument i ha defensat que el secretariat nacional és un “òrgan delegat i legítim” per prendre aquestes decisions. A més, ha anunciat que estan estudiant recórrer al Tribunal Suprem la decisió i ha avisat que “continuaran pressionant” per aturar el projecte. En una roda de premsa conjunta amb la plataforma No ens vendreu la moto, el portaveu de la CUP Granollers, Josep Maria Gontan, ha denunciat la manca de voluntat de la jutgessa “d’entrar al fons del procediment” i ha titllat “d’excusa” l’argument per inadmetre el recurs.

El TSJC ha conclòs que el partit anticapitalista hauria d’haver acordat emprendre aquestes accions legals a través d’una assemblea nacional, i no amb un acord del secretariat nacional, com va fer. No obstant això, per als cupaires “l’òrgan corresponent per prendre aquestes decisions sempre ha sigut el secretariat nacional”, ha defensat Gontan, que ha recordat que el recurs contenciós es va admetre a tràmit i s’ha mostrat perplex que ara, després d’un procés judicial en què, segons assegura, s’han aportat nombrosos peritatges i proves, la justícia el tombi argumentant qüestions de forma.

Més pressió i mobilitzacions

Els cupaires han insistit que “ni entenen ni comparteixen” la decisió de la jutgessa i han criticat que el PDU aprovat el 2016 és “una aposta per la massificació turística i la destrucció del territori”, mentre que per la seva banda, Josep Medina, de la plataforma No ens vendreu la moto, ha denunciat que es tracta d’un “cas flagrant de desemparament de la ciutadania davant uns interessos minoritaris”. “Atempten contra l’interès col·lectiu, l’esperit del temps i la situació climàtica i de qualitat de l’aire”, ha constatat.

Medina ha insistit que la pressió popular de la plataforma continuarà “fins a derogar aquest macroprojecte” i ha afirmat que s’estan estudiant més moviments i mobilitzacions fer per aconseguir aturar el pla. El planejament urbanístic del Circuit de Catalunya afecta els municipis de Montmeló, Parets del Vallès i Granollers, i la CUP s’oposa frontalment a un PDU que, asseguren, convertiria la zona en un compendi de més hotels, un parc temàtic i vies de comunicació que “destrossen” els espais oberts de l’entorn. “No entenem com ERC i els comuns poden donar suport a aquest macroprojecte”, ha qüestionat Gontan.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari