La Generalitat entrega milions d’euros a Abacus pels seus projectes mediàtics

La societat que dirigeix Oriol Soler preveu incorporar a la seva nova plataforma audiovisual les productores de Jaume Roures i Toni Soler

Oriol Soler, segon per l'esquerra, al costat dela presidenta d'Abacus, Maravillas Rojo, en una assemblea recent de l'entitat

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, que dirigeix Roger Torrent, ha atorgat una subvenció de cinc milions d’euros a Abacus Societat Cooperativa Catalana Limitada perquè, entre d’altres objectius, financiï la plataforma audiovisual que està preparant. D’altra banda, la Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió, que depèn de Presidència, ha atorgat una subvenció de 490.000 euros perquè l’empresa que dirigeix Oriol Soler tiri endavant “una nova plataforma digital per enfortir la premsa local”. El 2022, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va contractar els serveis d’Abacus per fer diversos programes, películes, documentals i podcasts per valor de 718.869 euros.

De la plataforma audiovisual que prepara Abacus n’han transcendit poques dades. Hi participaran dues de les productores audiovisuals més potents de Catalunya, Mediapro i Minoria Absoluta, segon va informar Comunicació 21. Aquest mitjà també va informar que la plataforma en què participaran les productores de Jaume Roures i Toni Soler, s’integra en un pla d’inversions d’Abacus de 30 milions d’euros en els propers cinc anys.

L’última producció d’Abacus emesa per TV3 va provocar una autèntica divisió al sí del moviment independentista. Es tracta del documental Negrers, la Catalunya esclavista, que va generar moltes crítiques des del sector independentista més intolerant, que va considerar que fomentava l’auto-odi. Les partides més importants dedicades per la CCMA a produccions audiovisuals d’Abacus se les van endur els 13 programes Obrint plaça, dedicats al món dels castellers, que van costar 301.767 euros, i els drets d’antena de la pel·lícula Escanyapobres, que es van adquirir per 250.000.

La pluja de contractes i ajuts del govern de la Generalitat i la CCMA per produccions d’Abacus continuarà aquest any. Jo mai mai, una sèrie proposada per aquesta empresa, es repartirà, amb cinc iniciatives d’altres productores, els 4 milions que el Departament de Cultura i la CCMA dedicaran a projectes audiovisuals. Cuina salvatge, també d’Abacus, va ser un dels projectes preseleccionats per l’Institut Català de les Empreses Culturals i la CCMA en una convocatòria que repartirà 3 milions d’euros entre els que surtin elegits finalment.

Abacus va néixer com una cooperativa dedicada al món escolar. Amb el temps, però, ha anat ampliant els seus àmbits d’influència. El juliol del 2021, va absorbir la societat SOM, a través de la qual Oriol Soler gestionava diverses revistes i productores audiovisuals. Soler va ser nomenat director general d’Abacus el novembre d’aquell any. El seu imperi mediàtic no ha deixat de créixer des d’aleshores. Propera parada: plataforma audiovisual de la mà amb Mediapro i Minoria Absoluta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides