Baixen els furts a Barcelona i augmenten els delictes sexuals

Els cossos policials també alerten d'un increment del 30% les estafes, sobretot a internet

guardia urbana
guardia urbana

Els delictes denunciats a Barcelona han baixat un 14,6% de mitjana durant el 2022. El que més ha disminuït són els furts, que representen la meitat dels fets delictius que passen a la ciutat i que han baixat un 26%. També baixen els robatoris amb força, un 19%. Ara bé, les violències sexuals creixen un 27%, sobretot en l’àmbit de la llar.

Són les dades que s’han posat sobre la taula durant la Junta Local de Seguretat de Barcelona que s’ha celebrat aquest dijous i que comparen els fets delictius actuals amb els del 2019, un any abans de la pandèmia.

El balanç dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana posa en relleu que cada dia de mitjana els cossos policials atenen a Barcelona un total de 1.649 incidents de tota mena i es fan 61 detencions. També cada dia es produeixen 62 actuacions relacionades amb el pla Tremall, dedicat als lladres multireincidents.

Un altre dels increments més significatius dels fets delictius es produeix en l’apartat de les estafes que creixen un 30,7%, passant de 17.919 a 23.417. Els Mossos alerten que aquest tipus de delicte es produeix sobretot a internet i des del 2019 ha mantingut una tendència a l’alça.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari