Per què un membre de Junts s’ha donat de baixa d’Òmnium?

Hèctor López Bofill
Hèctor López Bofill

El ja exregidor de Junts de l’Ajuntament d’Altafulla Hèctor López Bofill ha expressat a través de Twitter la seva intenció de donar-se de baixa d’Òmnium Cultural per la decisió de l’entitat de no assistir a la concentració de suport a la líder del partit, Laura Borràs, amb motiu del començament del seu judici per prevaricació i falsedat documental.

Òmnium, actualment presidida per Xavier Antich, va explicar que no enviaria cap delegació a la manifestació perquè consideren que la causa contra Borràs no s’emmarca en la vulneració dels drets civils i polítics, una decisió que López Bofill considera “insolidària” i que l’ha dut a donar-se de baixa de l’entitat: “Fins aquí podíem arribar. La insolidaritat d’Òmnium en un cas de lawfare de manual és una vergonya. Demà comunicaré que em dono de baixa de l’entitat”, ha publicat a Twitter.

L’exregidor de Junts també ha carregat contra ERC, la CUP i el Govern de la Generalitat per no acompanyar Borràs, i ha considerat “trist” que ni els partits ni Òmnium reconeguin que “el pacte de Fiscalia amb els altres dos acusats és una maniobra desesperada perquè saben que no tenen cap prova” contra la líder de Junts, i que “la instrucció ha violat una colla de drets fonamentals i garanties processals”. De fet, en assabentar-se que els republicans tampoc enviarien cap representant a la concentració de suport, López Bofill va assegurar que quan Borràs sigui absolta “alguns suposats independentistes que han contribuït a la cacera no sabran on amagar-se”.

(Visited 342 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari