Els pressupostos van endavant amb l’independentisme trencat

ERC, PSC i comuns voten en contra de les esmenes i els comptes continuen la tramitació a la cambra

Natàlia Mas

Els vots d’Esquerra, el PSC i els comuns han tombat les esmenes a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Amb aquestes tres formacions n’hi ha hagut prou per rebutjar els textos de Junts, Vox, la CUP, Ciutadans i el Partit Popular i permetre així que els comptes continuïn la tramitació al Parlament. Tot plegat en un debat en què l’independentisme s’ha mostrat barallat.

De bon principi, la consellera d’Economia, Natàlia Mas, ha instat Junts a sumar-se a l’acord, però sense èxit. “La porta és oberta i la mà és ben estesa, especialment per als grups amb qui compartim l’objectiu d’assolir la independència”, ha dit en el discurs.

La consellera Mas ha definit els pressupostos com uns comptes útils i necessaris, que incrementen la despesa en 3.800 milions d’euros. Ha subratllat dades com ara que en dotze anys s’ha reduït el dèficit en un 91% i, tot i això, s’han deixat enrere les retallades i ha augmentat la despesa un 33%.

Junts ha insistit en el fet que no són uns bons pressupostos per al país i ha dit que l’esmena a la totalitat que va presentar al seu moment és també una esmena al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per desentendre’s dels compromisos de la investidura.

Superat aquest primer tràmit, els pressupostos catalans s’haurien d’aprovar de manera definitiva, amb la mateixa majoria, el pròxim dia 10 de març.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari