Queden en llibertat provisional els sis membres d’Arran detinguts a Lleida

El Jutjat d'Instrucció 4 els investiga per danys, desordres públics i amenaces, entre altres delictes

Els militants d'Arran detinguts, sortint dels jutjats

Foto: Alerta Solidària

Els sis militants d’Arran del Pla d’Urgell i de l’Urgell detinguts aquest dimecres han quedat en llibertat provisional després de passar a disposició judicial aquest dijous, un cop la Fiscalia ha descartat demanar que ingressessin en presó preventiva.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat aquest migdia que el Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida, en funcions de guàrdia, els ha deixat en llibertat sota la condició que es posin a disposició del jutge quan els ho requereixi.

Aquest jutjat instrueix una causa que es troba sota secret de sumari, en la qual s’investiga els sis membres d’Arran, organització juvenil vinculada a la CUP, per la presumpta comissió dels delictes de danys, desordres públics, amenaces, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental, ultratge a la bandera espanyola i furt.

Una cinquantena de persones han rebut els militants d’Arran a la sortida dels jutjats, on havien organitzat una concentració des de les 10 hores del matí per protestar contra les detencions. La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha considerat que es tracta d'”una nova acció repressiva contra el jovent independentista i Arran, que es busca “criminalitzar” els seus membres.

L’organització Alerta Solidària ha denunciat que les detencions les van practicar agents “encaputxats” al mig del carrer sense avís previ i sense informació de l’obertura d’una causa judicial.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari