Saül Gordillo clama la seva innocència

Els vídeos aportats al sumari no mostren evidències que avalin l’existència dels suposats abusos

El periodista Saül Gordillo mai no oblidarà la nit de l’1 de desembre del 2022. L’equip del diari digital Principal.cat, que ell dirigia aleshores, havia celebrat el sopar d’empresa típic de les festes nadalenques i alguns d’ells van decidir continuar després la farra a la Sala Apolo.

D’aquesta festa se’n van derivar dues denúncies per agressió sexual contra Saül Gordillo, formalitzades davant dels Mossos d’Esquadra amb molta posterioritat –els dies 21 i 23 de desembre– per dues redactores del Principal.cat. A més, la segona denúncia estava agreujada per l’acusació de submissió química contra ell per part de la presumpta víctima.

La notícia va ser avançada pel diari Ara i reproduïda per molts mitjans de comunicació catalans. Saül Gordillo va ser citat a declarar pels Mossos d’Esquadra, que el van deixar en llibertat. La mateixa decisió que va adoptar el jutge que instrueix aquestes suposades agressions sexuals.

La vida personal i professional del periodista –que abans havia estat director de Catalunya Ràdio– ha quedat destrossada. Casat i pare de dos fills, Saül Gordillo està enfonsat i, a la vegada, profundament indignat. I és que afirma que les suposades agressions sexuals de les quals l’acusen les dues redactores del Principal.cat són rotundament falses.

El visionat dels vídeos d’aquella nit, enregistrats pel dispositiu de seguretat de la Sala Apolo i per la càmera de videovigilància de l’edifici on viu la segona víctima, avalen la versió de Saül Gordillo i desmunten les greus acusacions que se li formulen. Aquests vídeos han estat incorporats al sumari judicial i podrien ser claus en la resolució del cas.

El vídeo de la Sala Apolo reflecteix que en cap cas hi va haver una agressió sexual, només uns lleugers tocaments físics, en un context de festa i de ball, que van ser consentits per la dona, que en cap moment mostra el seu rebuig o el seu disgust. És més, Saül Gordillo afirma que va ser ella qui li va fer proposicions de mantenir relacions sexuals, i que ell s’hi va negar.

En el cas de la segona víctima, les càmeres de la Sala Apolo no han detectat que Saül Gordillo li provoqués la submissió química a través de la beguda. Quan van sortir plegats de la discoteca, tampoc s’observa que la dona tingués pertorbada la seva capacitat cognitiva ni la mobilitat.

Saül Gordillo, que viu a Mataró, va acompanyar-la en el seu cotxe fins al seu domicili de Badalona, ja que li venia de pas. La videovigilància d’aquest edifici demostra que la suposada víctima va sortir normalment del vehicle, sense cap símptoma d’haver patit una agressió sexual ni d’estar sota els efectes de la submissió química, i que va entrar tranquil·lament a casa seva.

Un periodista amb molts enemics que l’hi tenen jurada
Des que va tenir coneixement de les dues denúncies contra ell per agressió sexual, Saül Gordillo viu torturat, ja que es considera víctima de falses acusacions.  Té diverses hipòtesis que, segons ell, ho explicarien. D’un cantó, la relació entre el periodista Quique Badia, cap de redacció del Principal.cat, i l’advocada Carla Vall, especialitzada en la defensa de víctimes d’agressió sexual i que ha tingut un paper molt actiu en aquest cas, fins al punt que va ser la primera persona que, a través de Twitter, va difondre l’existència de la primera denúncia, minuts abans que ho fes el diari Ara. Després de ser acomiadat per l’editor del Principal.cat, Quique Badia s’ha convertit en el nou director, de facto, del diari, ocupant el seu lloc.

Durant la seva etapa al capdavant de Catalunya Ràdio (2016-22), Saül Gordillo també va protagonitzar alguns sonats enfrontaments. Per exemple, amb Mònica Terribas, directora d’El Matí de Catalunya Ràdio, fins que va dimitir l’estiu del 2021 per desacords amb la direcció. Va anar a parar al grup Mediapro, del seu amic Jaume Roures.

També és coneguda l’animadversió que mantenia amb Teresa Farré, exdirectora dels departaments de Producció, Planificació, Gestió Pressupostària i Auditoria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de la qual depèn Catalunya Ràdio. Teresa Farré és familiar directa de la segona presumpta víctima d’agressió sexual.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides