Rovira descarta tornar ara de Suïssa adduint que no té garanties

La secretària general d’ERC acusa Boye, l’advocat de Puigdemont, d’alimentar “l’estratègia del relat de la repressió política”

La secretària general d’ERC, Marta Rovira

Marta Rovira, la secretària general d’ERC, ha descartat tornar aviat a Catalunya un cop s’ha reformat el Codi Penal, ja que no sent “que tingui les garanties per tornar o, com a mínim, per prendre la decisió de forma immediata, d’avui per demà, ni precipitada”, segons ha manifestat aquest dilluns en una entrevista concedida a RAC1.

La dirigent republicana, que es va establir a Suïssa fa cinc anys per evitar la justícia espanyola, considera que tot i l’entrada en vigor de la reforma penal “encara hi ha moltes preguntes pendents de respondre” sobre el procediment que l’afecta, en el qual està processada ja només per la presumpta comissió del delicte de desobediència.

Rovira ha afegit que, per decidir quan torna, ha de saber primer la interpretació que fa de la reforma penal la sala segona del Tribunal Suprem, en la revisió de la sentència amb què va condemnar diversos dirigents independentistes en la principal causa sobre el procés.

Rovira, d’altra banda, ha carregat contra Gonzalo Boye, l’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, per haver descrit la reforma penal com un “vestit a mida” per facilitar el retorn de la secretària general d’ERC. En resposta a aquesta interpretació, Rovira ha considerat que són declaracions “amb interès polític” i sense rigor jurídic, amb les quals “aliment l’estratègia del relat de la repressió política”.

“La gent ens jutja com si nosaltres féssim aquestes modificacions a títol personal, però això és fals”, ha dit en la mateixa entrevista.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides