El Govern de Pedro Sánchez vol canviar la llei del ‘només sí és sí’

Des de la Moncloa han afirmat que el govern espanyol “no ha parat de buscar fórmules” perquè la normativa s’apliqui de forma correcta

Fotografia sobre violència masclista (Junta d'Andalusia)
Fotografia sobre violència masclista (Junta d'Andalusia).

El Govern de Pedro Sánchez està treballant en canvis a la llei del ‘només sí és sí’, segons han informat fonts de la Moncloa a La Vanguardia. Han assegurat que les causes són les reduccions de condemnes a agressors sexuals aplicades per jutges després de l’entrada en vigor de la norma. Es vol “garantir que no torni a succeir” i “resoldre a futur els problemes detectats”.

Fonts de Podem han puntualitzat que no hi ha un acord sobre una “solució vàlida”. Des de la Moncloa han explicat que les dues formacions de l’executiu treballen “en plena sintonia”, que són conscients de la situació i que la volen solucionar junts.

Han afirmat que el Govern central “no ha parat de buscar fórmules” perquè la llei s’apliqui de forma correcta. Han advertit que tenen pressions per tornar al model anterior i “que el consentiment deixi de ser el centre del Codi Penal”.

Reducció de penes

La llei va entrar en vigor el 7 d’octubre amb una nova definició del consentiment sexual i eliminant la distinció entre abús i agressió sexual. Després alguns jutjats van començar a reduir penes a agressors sexuals revisant sentències. Aquesta setmana, ha sortit de la presó un dels agressors sexuals a qui l’Audiència de Lleida va rebaixar la pena aplicant la llei, en aquest cas de 15 a 9’5 anys per dos delictes sexuals a dues noies de disset anys i per un delicte de robatori amb violència.

Fonts de la Moncloa han defensat la llei, que han definit com una conquesta del moviment feminista, tot i que han reconegut “alguns efectes no desitjats”. Han afirmat que coneixen i comparteixen la preocupació social que ha generat la reducció de penes i que la situació és complexa des del punt de vista tècnic i s’ha d’abordar amb responsabilitat i deteniment.

El suport crític del PP

La portaveu del grup popular al Congrés, Cuca Gamarra, ha ofert els vots dels parlamentaris del seu partit a la cambra baixa i al Senat perquè el Govern de Sánchez pugui reformar la llei de ‘només sí és sí’ sense necessitar els vots de Podem.

Gamarra ha criticat a l’executiu central per no autoritzar les mobilitzacions convocades pel PP a tota Espanya contra la llei. Ha assegurat que continuaran denunciant-la després de cada sentència que rebaixi condemnes per delictes sexuals.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari