El Congrés convalida el decret anticrisi amb l’abstenció d’ERC

Els republicans fan un gest de distanciament amb el PSOE coincidint amb el bloqueig dels pressupostos

Rufián, sota l'atenta mirada de Sánchez

El Congrés de Diputats ha aprovat el decret anticrisi que inclou la rebaixa de l’IVA d’aliments bàsics durant sis mesos i el xec de 200 euros per a famílies vulnerables, entre altres mesures. El decret s’ha aprovat com a projecte de llei, de manera que els partits poden presentar-hi esmenes.

La norma ha obtingut el suport del PNB, PDECat i EH Bildu i l’abstenció del PP, Ciutadans i ERC. Els republicans s’han abstingut en un moment en què la negociació amb el PSC dels pressupostos catalans continua bloquejada. Hi han votat en contra JxCat i la CUP.

L’abstenció d’ERC ha estat decidida a l’últim moment, després que el diputat republicà Joan Capdevila hagi intervingut aplaudint algunes de les mesures anticrisi, però també criticant-ne d’altres i reclamant la tramitació del decret com a projecte de llei.

Les seves crítiques han estat similars a les de gairebé tots els grups parlamentaris que integren el bloc de legislatura, que no obstant han brindat el seu suport a les dues iniciatives.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari