Pas enrere de la magistrada del TC contrària a imposar el 25% de castellà

Laura Díez s'abstindrà de redactar la ponència sobre els recursos de PP i Cs contra la llei catalana

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

La magistrada del Tribunal Constitucional (TC) Laura Díaz ha acordat abstenir-se de redactar la ponència sobre els recursos d’inconstitucionalitat presentats per PP i Ciutadans contra la llei catalana que elimina l’obligació d’impartir en castellà almenys un 25% de les classes a Catalunya.

El passat estiu, Díaz havia signat dictàmens, com a vicepresidenta del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, en els quals es mostrava partidària de no imposar el mínim 25% de castellà a les aules catalanes.

Ara, aquesta magistrada s’ha apartat de l’encàrrec sobre la ponència, una decisió que no podrà formalitzar, segones fonts del TC citades per Europa Press, fins que el pròxim repartiment de ponències hagi aparegut al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Al darrer s’ha publicat aquest dijous.

L’abstenció s’ha de formalitzar abans davant el mateix tribunal i rebre l’aprovació del ple del mateix òrgan de garanties perquè, finalment, s’encarregui la ponència a un altre magistrat.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari