Aragonès diu a Macron que vol que Catalunya participi a Europa com un Estat més

Afirma que "segueix existint una majoria sòlida i transversal que vol decidir el futur polític del país"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que en la salutació que ha mantingut amb el president francès, Emmanuel Macron, li ha fet arribar el desig que Catalunya pugui participar a Europa “com un Estat més”. Aragonès defensa que Catalunya tingui “veu pròpia” a les institucions europees. El president català ha fet una compareixença des del Palau de la Generalitat després d’assistir a la rebuda que les autoritats espanyoles han ofert a la delegació francesa a la seu del Museu Nacional d’Art de Catalunya on se celebra aquest dijous la cimera hispano-francesa.

En aquest context, Pere Aragonès ha insistit que “hi ha qui ha volgut utilitzar la cimera per intentar imposar la percepció que el conflicte polític ja s’ha resolt, però a Catalunya segueix existint una majoria sòlida i transversal que vol decidir pacíficament i lliurement el futur polític del país”. En aquest sentit, Aragonès assegura que li ha fet arribar al president espanyol, Pedro Sánchez, que el procés independentista no s’ha acabat.

Aragonès defensa que “des de Catalunya no renunciarem a empoderar a la ciutadania catalana a oferir el dret democràtic de decidir el futur del país i avançar a partir del diàleg i la negociació”; una negociació “en la qual es puguin defensar totes les posicions, també la independència, amb la comunitat internacional i que ofereixi la capacitat real de negociació”. Per a Aragonès, “així és com s’ha de resoldre el conflicte polític”.

Tot i que ERC ha estat present a la mobilització independentista contra la trobada hispano-francesa, Aragonès ha justificat la seva presència a la recepció de la cimera afirmant que “s’havia de rebre al president francès; és molt rellevant mantenir vincles i cooperació amb França i continuarà existint” i que “no volíem deixar ni una sola bretxa en aquesta relació”. Per a Aragonès, “França i Macron han tingut un paper molt important i decisiu, era important fer un reconeixement”, afegint que “la millor evidència que la lluita no ha acabat és com està succeint tot això d’avui”, reblant que “continuarem i s’ha d’abordar una solució al conflicte polític”.

Sobre la manifestació independentista, en la qual el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha abandonat escridassat per part dels assistents, Aragonès ha dit que “defensem el dret a la llibertat d’expressió i avui el clam era que el conflicte polític no ha acabat i l’independentisme ha sortit al carrer de forma immensament majoritària”.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari