Les mascaretes tenen els dies comptats al transport públic

Els experts avalen la fi de l'obligatorietat en trens, autobusos, metros i avions a partir del febrer

Un home amb mascareta al metro

La mascareta al transport públic té els dies comptats. Segons ha avançat La Vanguardia, a principis de febrer podria deixar de ser obligatòria en trens, autobusos, metros i avions per passar a ser recomanable. Això sí, continuarà present als centres sanitaris durant més temps.

Malgrat que fa mesos que no hi ha cap repunt important de casos de covid, i tot i que hi ha molta gent que fa mesos que ja no se la posa, sobre el paper la mascareta continua sent obligatòria en aquests àmbits.

Encara no hi ha decisió final, però els experts avalen la fi de la mesura, tal com detalla el mateix diari. S’ha de veure l’impacte de la situació epidemiològica a la Xina, que ha empitjorat les darreres setmanes.

Ara mateix, però, l’arribada dels primers vols procedents del gegant asiàtic no ha tingut gaire afectació a l’estat espanyol. La covid, a més a més, es manté estable, i la pressió hospitalària és baixa.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió, i ha assegurat que les mascaretes podrien deixar de ser obligatòries en aquest àmbit ben aviat. En una entrevista a la SER, Darias ha admès que la situació de la pandèmia és bona i que per això, si continua així i els experts ho avalen, el seu departament podria fer el pas.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari