El 112 rep més de 1.000 trucades per 800 incidents provocats per ventades

Protecció Civil aconsella atenció per a les persones vulnerables, preparar els vehicles i vigilar les estufes els dies de fred intens

Estadístiques publicades pel 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut a Catalunya 1.057 trucades corresponents a 800 incidents derivats de les fortes ventades, segons les dades que aquest servei del Departament d’Interior de la Generalitat ha difós a Twitter aquest dimecres al matí, actualitzades fins a les 8 hores.

Per comarques, el Barcelonès ha concentrat un 51,98% d’aquestes trucades, seguit pel Vallès Occidental (15,81%) i el Baix Llobregat (14,92%). Per províncies, Barcelona n’ha concentrat el 91,5%. El municipi amb més trucades al 112, de lluny, ha estat Barcelona, amb 415, mentre que Terrassa n’ha sumat 49 i l’Hospitalet de Llobregat, 38.

Per la seva part, Protecció Civil ha difós recomanacions davant el fred intens d’aquests dies. En primer lloc, aconsella atenció i protecció per als familiars i veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, en especial per a la gent gran, i que els ciutadans en general s’abriguin amb diverses capes de roba.

En segon lloc, alerta els conductors que portin el dipòsit de combustible ple, portin cadenes, una manta i una llanterna al vehicle, i que vigilin davant la possibilitat que es formin plaques de gel a la carretera. També els recorda que revisin el capó del vehicle per si un gat s’hi ha refugiat.

A més, Protecció Civil aconsella vigilar que les mascotes no passin massa temps a l’exterior i anar amb compte amb la calefacció, evitant que les estufes no estiguin a prop de cortines i mobles.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari