El 112 rep més de 1.000 trucades per 800 incidents provocats per ventades

Protecció Civil aconsella atenció per a les persones vulnerables, preparar els vehicles i vigilar les estufes els dies de fred intens

Estadístiques publicades pel 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut a Catalunya 1.057 trucades corresponents a 800 incidents derivats de les fortes ventades, segons les dades que aquest servei del Departament d’Interior de la Generalitat ha difós a Twitter aquest dimecres al matí, actualitzades fins a les 8 hores.

Per comarques, el Barcelonès ha concentrat un 51,98% d’aquestes trucades, seguit pel Vallès Occidental (15,81%) i el Baix Llobregat (14,92%). Per províncies, Barcelona n’ha concentrat el 91,5%. El municipi amb més trucades al 112, de lluny, ha estat Barcelona, amb 415, mentre que Terrassa n’ha sumat 49 i l’Hospitalet de Llobregat, 38.

Per la seva part, Protecció Civil ha difós recomanacions davant el fred intens d’aquests dies. En primer lloc, aconsella atenció i protecció per als familiars i veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, en especial per a la gent gran, i que els ciutadans en general s’abriguin amb diverses capes de roba.

En segon lloc, alerta els conductors que portin el dipòsit de combustible ple, portin cadenes, una manta i una llanterna al vehicle, i que vigilin davant la possibilitat que es formin plaques de gel a la carretera. També els recorda que revisin el capó del vehicle per si un gat s’hi ha refugiat.

A més, Protecció Civil aconsella vigilar que les mascotes no passin massa temps a l’exterior i anar amb compte amb la calefacció, evitant que les estufes no estiguin a prop de cortines i mobles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.