Comissió Pegasus: ERC, Junts i la CUP citen Sánchez i Rajoy

Han proposat citar una setantena de compareixents al Parlament de Catalunya

Els grups parlamentaris independentistes d’ERC, Junts i la CUP han registrat conjuntament una setantena de compareixents per incloure al pla de treball de la comissió d’investigació sobre Pegasus al Parlament, que es votarà aquest divendres.

Entre els compareixents proposats hi ha el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, l’expresident Mariano Rajoy, així com les vicepresidentes i ministres Nadia Calviño, titular d’Economia, i Yolanda Díaz, de Treball; els ministres Fernando Grande-Marlaska, d’Interior, i Margarita Robles, de Defensa. També els exministres i exvicepresidents com Pablo Iglesias, Carmen Calvo i Soraya Sáenz de Santamaría.

A l’apartat de responsables polítics també apareixen al llistat la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, els seus antecessors, el popular Enric Millo i la socialista Teresa Cunillera. Altres figures destacades són la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, un dels seus antecessors, Félix Sanz Roldán, el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, i membres del comitè Pegasus de l’Eurocambra, entre ells Carles Puigdemont.

Així mateix, s’hi inclou diversos jutges, el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, responsables d’informació dels Mossos d’Esquadra, del Cos Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i els advocats d’alguns afectats: Gonzalo Boye, Andreu Van den Eynde i Benet Salellas.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari