El Govern alerta de restriccions més dures si no plou molt més

Assegura que, si no fos per les dessalinitzadores, ja s'estaria en situació d'emergència

El Govern avisa que la situació de falta d’aigua és pitjor que el 2008 i que si els mesos que venen no plou amb força, caldrà aplicar noves restriccions. Des de l’executiu també asseguren que, si no fos per les dessalinitzadores, ja s’estaria en situació d’emergència.

Calculen que se n’han aportat més de 160 hectòmetres cúbics al sistema Ter-Llobregat a través de les dessalinitzadores, d’aqüífers i pous, i de la regeneració, i que això equival a tota la capacitat de l’embassament de Sau.

El Govern adverteix que comencem l’any amb les reserves d’aigua al 30% a les conques internes. Tot i que el 2008 es va tocar més fons (perquè es va arribar al 20%), s’acumulen dos anys amb menys pluja de l’habitual i les perspectives per als mesos vinents no són bones.

A més, la Generalitat lamenta que, malgrat les alertes, els ciutadans no han canviat les pautes de consum d’aigua, i no se n’estalvia. Per això la portaveu, Patrícia Plaja, adverteix que si la cosa no millora, caldrà imposar limitacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.