TV3 difon una falca publicitària de ‘Zona Franca’ reproduint l’insult contra Espanya amb què comença cada programa

El vídeo dura 31 segons i inclou diversos cops la paraula ‘subnormal’ mentre el presentador, Joel Díaz, crida que “s’ha d’insultar més”

Joel Díaz, a la falca de promoció del programa 'Zona Franca' de TV3

TV3 promociona el seu late nihgt show Zona Franca amb un vídeo de 31 segons en què reprodueix la salutació inicial que fa a cada programa el seu presentador, Joel Díaz, insultant a Espanya. Díaz entra al plató cridant sempre “puta nit i bona Espanya”. Ho ha fet des del dia de l’estrena, el 18 d’octubre, en què va dir que s’havia equivocat per culpa dels nervis i que ho hauria d’haver dit a l’inrevés; és a dir”bona nit i puta Espanya”. Zona Franca s’acosta ja als 50 programes emesos i en tots ells Díaz ha començat cridant “puta nit i bona Espanya”, entre grans aplaudiments del públic a instàncies del regidor del plató.

Aquest insult inicial ha provocat queixes a tots els nivells: des de la societat civil i des de l’àmbit de la política. Desenes de catalans han enviat queixes al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Els grups parlamentaris de l’oposició ho han retret al director de TV3, Sigfrid Gras, i a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà. Gras i Romà han afirmat, però, en compareixences al Parlament, que aquest insult entra dins dels límits de la llibertat d’expressió a TV3 tal i com l’entenen ells.

Sigfrid Gras va afirmar en una entrevista al diari ARA que“‘puta Espanya’ a TV3 no s’ha de dir. Nosaltres hauríem de superar el ‘puta Espanya’ i aquest tipus de debats, perquè no hem d’anar a fer mal a ningú ni provocar polèmiques inútils”. Deu entendre que “puta Espanya” no s’ha de dir però fer la brometa de cridar “puta nit i bona Espanya”, sí. El cas és que la televisió que dirigeix Gras ha posat en circul·lació una falca publicitària de Zona Franca que comença, precisament, amb una veu en off que es barreja amb la de Joel Díaz cridant “puta nit, puta nit, puta nit, i… bona Espanya!”, subratllada amb forts aplaudiments.

En aquesta píndola de promoció de Zona Franca s’hi repeteix quatre vegades la paraula “subnormal” acompanyada de la veu de Joel Díaz reclamant: “s’ha d’insultar més!”.  La veu en off explica que estem davant “un presentador diabòlic per un programa molt heavy” i acaba recordant que el programa s’emet a TV3 cada nit, de dilluns a dijous. El darrer pictograma mostra junts els logotips del programa i de la televisió pública catalana. A la part de dalt de la imatge, a la dreta, s’hi reprodueixen dos símbols que recorden que el programa és per majors de 18 anys i que és accessible per les persones sordes.

Zona Franca costa a l’erari públic 1,5 milions d’euros i no se sap quants diners cobren el seu presentador i els col·laboradors perquè la CCMA no n’informa al seu portal de Transparència. Sí se sap que té una audiència mediocre i que no hi posaran mai els peus les persones –famoses o no- a qui els repugna la forma com comença cada nit.

(Visited 296 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari