‘Rata inmunda’

Rata inmunda, animal rastrero, escoria de la vida, adefesio mal hecho”. Aquestes paraules s’escoltaven de fons, la tarda del dijous 12 de gener, mentre la imatge en la pantalla s’acostava a una gran fotografia de l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont. No era 13TV ni cap canal de televisió d’extrema dreta. Era TV3.

Es tractava, clar, d’una coincidència no buscada. Al programa Planta baixa tractaven el tema de la cançó que Shakira acabava d’estrenar criticant Gerard Piqué, de qui s’ha separat de forma tempestuosa. Per il·lustrar musicalment aquest tema, els responsables del programa van decidir, a més de la cançó de Shakira, que sonessin les d’altres dones que s’han esplaiat cantant contra homes amb els quals han tingut desencontres.

En la transició a l’entrevista prevista amb Puigdemont, el tècnic de so de Planta baixa va punxar la cançó Rata de dos patas de la cantant de rancheras Paquita la del Barrio. Es tracta d’un tema que no està pensat per un marit traïdor o maltractador sinó per un altre ex-president, en aquest cas el mexicà Carlos Salinas de Gortari.

La presentadora del programa, Agnès Marquès, va córrer a explicar el que havia passat però molts seguidors de Puigdemont no la van creure. Tal qual. El fanatisme que s’ha instal·lat al món de la política –no només a Catalunya però aquí d’una forma accentuada- ha fet que destacats dirigents del partit de Puigdemont, JxCat, i una munió d’usuaris de Twitter carreguessin contra TV3 pel que van considerar una maniobra voluntària per burlar-se de l’ex-president de la Generalitat.

Catalunya es va dividir entre els que es feien un fart de riure pel que entenien com una casualitat divertida i els que estaven indignats pel que estaven convençuts que era una operació política dirigida des d’ERC, el principal rival de JxCat en l’espai independentista.

“No hi ha més cec que el que no vol veure”, assegura la dita. I el debat polític a Catalunya està farcit de cecs voluntaris que neguen la realitat quan no s’adiu amb la seva ideologia.

A vegades, ja ho diu Rubén Blades, “la vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida”. Sorpreses que a alguns fan petar de riure i a altres els fan emprenyar. Però no li busqueu tres peus al gat o a la rata inmunda. En tenen quatre.

(Visited 218 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari