El govern central renya la ‘dos’ d’Irene Montero per bromejar sobre les rebaixes de penes a violadors

La portaveu Isabel Rodríguez considera frívola i desafortunada una ironia de la secretària d'Estat Ángela Rodríguez Pam

La secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez Pam

El govern d’Espanya ha manifestat aquest dijous el seu rebuig a la burla que va dedicar la secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez Pam, sobre les queixes per les rebaixes de penes a violadors aplicades pels jutges arran de l’entrada en vigor de la llei només sí és sí.

La ministra i portaveu de l’executiu central, Isabel Rodríguez, ha considerat “molt desafortunades” les paraules de la número dos de la ministra Irene Montero, abans d’indicar que es tracta d’una qüestió sobre la qual “no convé frivolitzar”.

“Estan sent setmanes molt dures per a una cosa tan greu com la violència de gènere, també la que té a veure amb la violència sexual, és una cosa que ens concerneix a tots com a societat. Per tant, crec que és un tema que no convé frivolitzar i entenc que són declaracions molt desafortunades”, ha manifestat la ministra.

A banda de les queixes de l’oposició, organitzacions feministes com el Moviment Feminista de Madrid, Confluencia Feminista i Alianza contra el Borrado de Mujeres han reclamat la destitució de Rodríguez Pam.

La secretària d’Estat d’Igualtat, durant un acte de Podemos celebrat aquest dilluns, havia considerat retrets de l’extrema dreta les queixes per rebaixes de pena i excarceracions d’agressions sexuals, i n’havia fet befa dient que “dels creadors de les persones aniran al registre per canviar de sexe cada matí, arriba els violadors al carrer, centenars, milers, onades”.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari