Metges de Catalunya assenyala la manca de professionals com el principal problema

El president del Col·legi de Metges de Girona assegura que les queixes no són només un assumpte de diners

El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i del Col·legi Oficial de Metges de Girona, Josep Vilaplana

El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), Josep Vilaplana, ha assegurat que els problemes de la sanitat van més enllà de l’àmbit econòmic, i ha destacat que la manca de professionals és el principal inconvenient.

En una entrevista al programa Cafè d’idees de RTVE, Vilaplana ha manifestat que “sens dubte hi ha un infrafinançament”, però ha assenyalat que “ens equivocaríem si només parléssim de salari”. Segons el president del CCMC, “el principal problema” del sistema sanitari és la manca de metges i les jubilacions al sector.

“Falten metges. No val a dir: ‘Contractem més metges o infermeres’ (que també en falten). No els tenim, no hi són”, ha assegurat el president del CCMC, que també ha manifestat que cal “fer canvis més organitzatius prou importants, disruptius en l’atenció primària”.

Vilaplana ha demanat “compromís polític a tots els partits” i que “d’alguna manera posin seny” en l’àmbit sanitari. “Porto vuit anys de president del COMG i ja he conegut cinc consellers diferents”, ha indicat, destacant que “es van canviant els equips i, si bé tothom té molt bona voluntat, al final les coses no s’acaben fent”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari