Gonzàlez-Cambray: “No entenem la vaga”

El titular d'Educació diu que el segon sindicat de l'àmbit educatiu ho considera electoralista

El conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray, diu no entendre les mobilitzacions que els sindicats USTEC i CGT han convocat al sector de l’ensenyament públic català pels dies 25 i 26 de gener coincidint amb les mobilitzacions del sector sanitari de Catalunya. GonzàlezCambray ha afirmat que “no entenem la vaga“, i que “el segon sindicat de l’àmbit educatiu ho considera electoralista perquè hi ha eleccions sindicals”.

Per al titular d’Educació “la ciutadania no entendrà noves mobilitzacions al sistema educatiu”. GonzàlezCambray, en declaracions a Els matins de TV3, defensa que “venim d’un acord històric per unanimitat”. En aquest sentit, el conseller afirma que “tenim el nombre més alt de mestres i professors a Catalunya en la història i el nombre més baix d’alumnes per mestre”, i que “estem generant canvis imprescindibles en el sistema educatiu català per començar una nova etapa”.

GonzàlezCambray ha afirmat que “no tenim decidit quan començarà el curs 2023/24”, i que “estem avaluant externament com va anar l’avançament del curs el setembre passat i decidirem”. Pel conseller d’Educació, “avançar el curs és una bona mesura per l’alumnat i, sobretot, és una molt bona mesura per a l’alumnat que està en situació de vulnerabilitat”.

Per altra banda, el conseller GonzàlezCambray ha reconegut que “l’escolarització a l’Infantil 0 i l’Infantil 1 no serà gratuïta a partir del curs 2023/24”, perquè no està contemplada en els pressupostos d’enguany. Però, el titular d’Educació ha afirmat que “el compromís del govern és avançar per aconseguir-ho durant la legislatura”.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari