Junts avisa que la “paràlisi” de l’acció exterior “dificulta” els comptes

L'exconsellera Alsina critica que no s'obrin noves delegacions del Govern català

L'exconsellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina (JxCat)

L’exconsellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha alertat que la negativa del Govern català d’obrir cap nova delegació exterior durant el 2023 “dificulta” que Junts aprovi els pressupostos. En una entrevista a l’ACN, l’exconsellera ha lamentat la “paràlisi” de la Generalitat en aquest àmbit, i ho ha considerat una “renúncia als interessos nacionals de Catalunya”.

Alsina ha fet aquestes declaracions després que la portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, hagi anunciat aquest dimarts que no s’obririen noves delegacions a l’estranger durant aquest any, i que la prioritat seria “consolidar” les ja existents. Per a la membre de Junts, aquesta decisió s’explica perquè és una de les condicions que el PSC hauria posat a ERC a canvi de pactar els pressupostos per al 2023.

Abans que es produís la ruptura dels socis de govern de la Generalitat, l’exconsellera havia planejat obrir durant aquest any sis noves delegacions a la Xina, Israel, l’Índia, Colòmbia, el Perú i l’Equador. No obstant això, l’actual titular d’Acció Exterior del Govern, Meritxell Serret, ja va reivindicar que, després d’una fase d’obertura de noves delegacions, ara cal “consolidar” la xarxa i dotar-la de més recursos.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari