Arrels ha atès 3.062 persones sense llar el 2022, un 22% més que l’any anterior

Pel centre obert han passat 2.400 persones, i la formació ha garantit allotjament estable a 268

    Cartell de la fundació Arrels

    Foto: @ArrelsFundacio

    La fundació Arrels ha acompanyat aquest 2022 un total de 3.062 persones sense llar, un 22% més que durant el 2021. Segons ha informat aquest dimecres, el 87% de les persones que han atès són homes i el 13% són dones, i en tot l’any han visitat 955 persones al carrer i de manera més intensa que el 2021.

    Pel centre obert de la fundació han passat 2.400 persones que necessitaven un lloc on resguardar-se durant el dia, fer ús de serveis bàsics o bé rebre assessorament, una xifra que representa un 29% més de persones que durant l’any anterior. D’altra banda, Arrels ha garantit allotjament estable -sempre amb acompanyament social- a 268 persones, de les quals 30 han començat a viure en un habitatge per primera vegada.

    “Durant el 2022, hem intensificat l’acompanyament individualitzat que oferim a les persones i hem fet un esforç per ampliar la nostra atenció. Aquest desembre passat, hem començat a obrir el nostre centre obert els caps de setmana i els festius perquè volem oferir aquest servei cada dia de l’any i, fa unes setmanes, hem posat en marxa les Llars Tere Villagrasa, amb 10 llars individuals on ja han començat a viure algunes persones i amb un segon Pis Zero que tenim previst engegar durant aquest 2023”, explica el director d’Arrels, Ferran Busquets.

    El resum anual de la fundació també destaca els 337 voluntaris que hi han col·laborat durant el 2022, i els 500 que van aconseguir per enquestar, al juny, les persones que dormen al carrer a Barcelona –se’n van detectar 1.231-. “El suport que rebem per part de la ciutadania i la seva preocupació i implicació amb les persones sense llar són clau per poder transformar aquestes situacions, garantir drets i millorar la vida de les persones”, afirma Busquets.

    (Visited 78 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari