La gent que viu als carrers de Barcelona s’incrementa un 15% el darrer any

El recompte d’Arrels Fundació arriba a 1.261 persones, 167 més que el 2021

Persona sense sostre a Barcelona
Persona sense sostre a Barcelona

Foto: Arrels Fundació

1.231 persones viuen als carrers de Barcelona, 167 més que el 2021 (un 15% més), segons el recompte anual d’Arrels Fundació. Aquest recompte, realitzat enguany gràcies a la feina de 522 voluntaris el passat 15 de juny, és una estimació de mínims que no comptabilitza les persones sense sostre de tots els barris.

Els quatre darrers recomptes anuals han situat la xifra de persones vivint a la intempèrie a la capital catalana per sobre del miler. En aquest període, destaquen els 1.239 ciutadans comptabilitzats fa dos anys, una xifra que supera en vuit persones la darrera.

La d’enguany és la segona xifra més grossa que han registrat Arrels, que fa els recomptes des del 2016, o la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL), que n’ha dut a terme des del 2008.

Ciutat Vella és el districte que concentra més persones sense llar (344), seguit per l’Eixample (297). Entre els dos sumen més que els altres districtes, per bé que aquestes són xifres incompletes per la impossibilitat dels voluntaris d’Arrels d’abastar tots els barris.

Arrels ha proposat obrir espais petits als barris perquè les persones que dormen als carrers hi puguin trobar un lloc segur, i facilitar-les l’accés a programes i promocions d’habitatges públics destinats a ciutadans amb aquest perfil.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari