El segon nanosatèl·lit català s’enlaira amb un coet d’Elon Musk

El Menut tindrà com a missió controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica

Aquest dimarts es llença a l’espai el segon nanosatèl·lit, batejat com a Menut que el govern de la Generalitat posa en òrbita en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya. L’hora de llançament són les 15.56 h (hora peninsular), i l’operació es fa des de la base espacial de Cap Canaveral, a Florida (EUA). Es dona la circumstància que el Menut sortirà a l’espai a bord d’un coet llançador Falcon9 de la companyia nord-americana SpaceX.

Space Exploration Technologies Corporation, també coneguda com a SpaceX, és una empresa nord-americana de transport aeroespacial fundada el 2002 per Elon Musk amb part dels beneficis obtinguts per la venda de PayPal, de la que en va ser cofundador. Musk també és el principal accionista de l’empresa que gestiona la xarxa social de Twitter.

En un comunicat de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball s’informa que impulsat per la Generalitat i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i desenvolupat per l’empresa catalana Open Cosmos, el Menut és un CubeSat de sis unitats i menys de 10 quilos de pes. Un CubeSat és un tipus de microsatèl·lit d’investigació, i aquest tindrà com a missió l’observació de la Terra per millorar la gestió del territori i ajudar a controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica.

El Menut, que va ser batejat amb aquest nom per un concurs en el qual van participar 20.000 nens de Catalunya, orbitarà al voltant de 500 kilòmetres de la Terra a una velocitat d’uns 8 kilòmetres per segon, i passarà per damunt de Catalunya cada cinc dies aproximadament.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari