Segoviano, nova magistrada pel TC, advoca per estudiar el dret d’autodeterminació

"No vol dir que s'admeti", ha matisat en una entrevista radiofònica

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

María Luisa Segoviano, la nova magistrada del Tribunal Constitucional, ha considerat aquest dilluns sobre si té cabuda en la Constitució espanyola el dret d’autodeterminació, reclamat per l’independentisme català, que és “un tema molt complex, summament complex” que “cal estudiar”.

Segoviano, del sector progressista del TC, ha indicat, també en declaracions a Onda Cero, que “no s’ha de tenir por de cap plantejament, de cap posició, de cap suggeriment” que es pugui formular al Constitucional, i ha advocat per abordar la qüestió en aquest òrgan amb cura i “desapassionament”.

No obstant això, la nova magistrada ha matisat que el fet que consideri que no s’ha de rebutjar d’entrada res “no vol dir que s’admeti, això cal tenir-ho molt claret”.

De fet, ha afegit que la posició fixada pel Constitucional sobre l’autodeterminació “és un precedent del qual mai es pot prescindir”, tot i que també ha assenyalat pot donar-se el cas que “qüestions semblants” puguin presentar un element diferent que exigeixi un raonament més ampli que en un cas anterior.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari