El Govern aprova el 87% d’iniciatives parlamentàries pròpies des que Junts va marxar

La cambra catalana només ha frustrat un projecte de llei de l’executiu des de l’octubre

Aragonès conversa amb Batet al Parlament

El govern de la Generalitat de Catalunya ha aconseguit aprovar el 87% de les iniciatives que ha promogut al Parlament de Catalunya des que Junts va abandonar l’executiu que compartia amb ERC el passat mes d’octubre, segons el balanç difós per Europa Press.

En aquest període, recapitula la mateixa informació, la cambra catalana només ha impedit al govern català que encapçala Pere Aragonès l’aprovació d’un projecte de llei: el del pla estadístic 2023-2028, que només ERC va votar a favor, mentre que Junts i la CUP es van abstenir i els partits no independentistes van votar en contra.

En canvi, el govern en solitari d’ERC, que va incorporar consellers amb passat al PSC, el PDECat i els comuns, va tirar endavant el decret llei de concessió d’un suplement de crèdit als pressupostos del 2022 per pujar la despesa en salut i el decret llei d’estabilització de la funció pública, així com mocions sobre hidrogen verd, violències sexuals i memòria històrica.

D’altra banda, Junts, els comuns i el PSC han tirat endavant des de l’octubre mocions contràries al govern d’Aragonès, entre les quals la reprovació del conseller Joan Ignasi Elena.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari