Condemnats set càrrecs del PDECat per instar un regidor a desviar diners

Els membres de l'executiva local d'Esplugues hauran d'indemnitzar la víctima de les coaccions

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat

Foto: Wikipedia commons

Set membres de l’executiva local del PDECat d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) han estat condemnats a tres mesos de presó i d’inhabilitació per a càrrec públic local per un delicte de proposició a la malversació de fons públics. Segons han avançat El Periódico i l’ACN, els condemnats van proposar a un regidor del partit desviar fons municipals a la formació i, en no aconseguir-ho, van coaccionar-lo.

Els fets es remunten al febrer del 2017, i la sentència considera provat que els condemnats, “amb coneixement clar de la normativa contrària a les seves pretensions”, van instar el regidor Albert Comellas a utilitzar part dels diners atorgats per l’Ajuntament als grups municipals “per sufragar les necessitats particulars o privades del partit, incloses les d’organitzar una campanya electoral”. Tot això, indica el jutge, ho van fer “sabent que”, segons el reglament del consistori, aquests diners “no es podien destinar a cobrir les necessitats del propi partit”.

La sentència també recull que un dels condemnats va amenaçar Comellas amb l’expulsió del partit si no accedia a la petició. El regidor no va accedir a les coaccions i, l’octubre del 2017, va ser expulsat de la formació. Per tot això, a més dels tres mesos de presó i d’inhabilitació, els condemnats hauran de pagar gairebé 900 euros de multa i indemnitzar amb 4.000 euros Comellas per danys morals.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari