Fiscalia demana al TC apartar dos magistrats conservadors

Si Trevijano i Narváez queden fora, l'equilibri de forces canviaria a favor del sector progressista

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

La Fiscalia de l’Estat espera que el Tribunal Constitucional (TC) permeti la votació al Senat sobre la reforma judicial que afecta la renovació del mateix TC, però els ha demanat que, abans, aparti del ple extraordinari d’aquest dimecres els dos magistrats que es veuen directament afectats per aquesta modificació legal, Pedro José González-Trevijano, president del TC, i Antonio Narváez.

Com explica Europa Press, les recusacions del PSOE i Unides Podem contra els dos magistrats ja van arribar en el primer ple extraordinari del TC, però en aquell moment es va considerar que no era el moment processal oportú i no van abordar-les.

Ara, però, si González-Trevijano i Narváez queden fora d’aquesta decisió, l’equilibri de forces al TC canviaria a favor del sector progressista, que vol que el Senat pugui votar, que assoliria la majoria.

Podem ha tornat a recusar a González-Trevijano i Narváez aquest dimecres perquè assegura que existeix un “interès directe” perquè les esmenes no s’aprovin, ja que si prosperen, tots dos serien substituïts de manera immediata pels dos candidats designats pel govern espanyol per al Constitucional, que són l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo i l’exalta càrrec de Moncloa Laura Díez.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari