ERC i PSC aproven el pressupost del Parlament pel 2023 sense limitar les dietes

La CUP critica l'actitud "vergonyosa i lamentable" dels diputats per no regularitzar el complement

  El ple del Parlament aprova el pressupost per a la Cambra

  Foto: Parlament de Catalunya (Sergi Panizo Heredia)

  El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres el pressupost de la Cambra catalana per al 2023 en una votació que ha dividit l’hemicicle a causa de la manca de cap acord que limiti les dietes dels diputats. ERC i PSC han votat a favor; els comuns, la CUP i Vox en contra i Junts, Ciutadans i el PP s’han abstingut.

  El pressupost per a la Cambra catalana s’ha fixat en 66,9 milions d’euros, una xifra que suposa un increment del 2,13% respecte a l’actual exercici, i ha tirat endavant sense que les dietes dels parlamentaris -una quantitat fixa mensual que cobren, tant si es desplacen com si no, en funció del lloc on viuen- passin a tributar. Un complement que pot arribar fins als 23.895,12 euros anuals per diputat.

  La cupaire Eulàlia Reguant ha lamentat que el Parlament hagi desestimat fins a tres vegades la proposta de la formació anticapitalista per regularitzar les dietes, i que “miri a una altra banda quan l’escàndol afecta a diputats”. “El problema és que hi ha qui no vol tocar les seves butxaques”, ha manifestat Reguant, que ha considerat “vergonyosa i lamentable” l’actitud dels parlamentaris.

  Els comuns també han criticat que no s’hagi arribat a un acord en l’assumpte de les dietes i han instat a posar fi “a aquest privilegi” l’any vinent, i Junts, que ha optat per l’abstenció malgrat el seu  suport als comptes al setembre, quan es van debatre a la mesa ampliada, s’ha unit a les crítiques de la CUP i En Comú Podem. Els postconvergents també han retret a ERC i al PSC que no s’hagi apujat un 1,5% més el sou dels funcionaris de la Cambra, aplicant el criteri que va aprovar el Govern central per als funcionaris de l’Estat.

  (Visited 71 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari