L’IPC baixa fins al 6,4% a Catalunya, però els aliments segueixen encarint-se

Les pensions contributives pujaran en un 8,5%, i les no contributives entorn un 15%

Fruites en un supermercat de Barcelona

L’Índex de Preus de Consum (IPC) manté la seva tendència a la baixa per quart mes consecutiu i aquest novembre s’ha situat en un 6,4% a Catalunya, una dècima menys que l’octubre. Segons ha informat l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la moderació de la inflació està motivada per la baixada del preu dels carburants i l’electricitat (-0,8%), encara que els aliments continuen encarint-se i, a Catalunya, han augmentat un 13,5% de mitjana.

Al conjunt d’Espanya l’IPC s’ha situat en el 6,8% aquest novembre, cinc dècimes per sota del d’octubre, i el preu dels aliments ha pujat un 15,3%. Els productes que més s’han encarit són el sucre (50,2%), l’oli (31,5%), la llet (30,9%) i els ous (27,1%).

La dada de l’IPC confirmada aquest dimecres repercutirà en les pensions, de manera que les contributives augmentaran un 8,5%, és a dir, uns 93 euros mensuals de mitjana. Pel que fa a les pensions no contributives, pujaran un 15% el 2023, fet que es traduirà en un increment mitjà de 70 euros al mes.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “L’IPC baixa fins al 6,4% a Catalunya, però els aliments segueixen encarint-se”

  1. Aixo de l’IPC es una camama… Si cada setmana gastes el mateix en l’indispensable (supermercat, gasolina, electricitat, aigua, gas, telefon) et fixaras que cada mes has d’afegir diners. I portem una colla d’anys aixi. Cada cop som mes pobres però tontos no! Ens falta alguna professió que investigui amb coherència, objectivitat i lleialtat tot allo que institucions i mitjans ens donen com a cert, ja que el periodisme es evident que no compleix aquest objectiu… Ni se’ls veu ni se’ls espera!!!

    Respon

Feu un comentari