PSOE i Unides Podem pacten una esmena al Codi Penal per evitar les rebaixes de condemna a violadors

El text busca "facilitar l'aplicació" de la llei del 'només sí és sí'

    La ministra d'Igualtat, Irene Montero

    Foto: @Congreso_Es

    El Ministeri d’Igualtat, encapçalat per la ministra d’Unides Podem Irene Montero, ha acordat amb la part socialista del Govern central afegir una esmena a la llei del ‘només sí és sí’ per tal d’aclarir la seva aplicació i evitar les rebaixes de condemna a agressors sexuals. Segons ha avançat elDiario.es, el text que s’inclourà busca “facilitar” i garantir “una correcta aplicació” de la llei.

    L’esmena inclou una disposició transitòria que limita la rebaixa de condemnes en els casos en què la pena també sigui aplicable en la nova llei. Així, si una condemna està dins de la nova forqueta imposable que contempla la llei del ‘només sí és sí’, no hi haurà rebaixa de pena possible, un aclariment que la normativa del Ministeri d’Igualtat no va incloure inicialment, fet que va causar una diversitat d’interpretacions i rebaixes de penes per part dels diversos tribunals.

    L’esmena, que va en línia del criteri de la Fiscalia, s’introduirà en la reforma del Codi Penal que tramita el Congrés dels Diputats amb relació a la modificació dels delictes de sedició i malversació.

    (Visited 83 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari