La fiscalia fixa criteri i limita la rebaixa d’algunes penes per l’aplicació de la ‘llei del sí és sí’

Només defensaran la rebaixa quan la pena no es trobi dins de la forquilla prevista a la nova reforma

La llei del "només sí és sí" va entrar en vigor el 7 d'octubre

La Fiscalia surt al pas de la polèmica per la llei del “només sí és sí”. Considera que no s’han de rebaixar les penes per delictes sexuals si les agressions condemnades continuen estant en la forquilla que preveu la nova norma. El ministeri fiscal ho ha comunicat aquesta mateixa tarda per intentar tancar la polèmica generada els últims dies al voltant de la nova llei.

La Fiscalia fa un pas endavant i unifica els criteris que hauran de seguir, a partir d’ara, tots els ministeris fiscals quan els arribi el recurs d’una sentència per delictes sexuals. El decret permetrà aturar el degoteig de revisions a la baixa dels últims dies.

La Fiscalia proposa que no es rebaixi cap pena que estigui dins la forquilla de la nova llei. És a dir, si la condemna era de cinc anys de presó i amb la nova norma el mateix delicte encaixa en una forquilla de 4 a 6 anys, la primera sentència no es tocarà, per molt que la mínima ara sigui més baixa. Això, evidentment, és el que suggerirà la Fiscalia en casos així. Però el jutge tindrà l’última paraula.

En el comunicat, recorda que és un criteri d’obligat compliment, però avisa que, tot i això, caldrà analitzar, un per un, cada cas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides