Com han batejat a Citizen Lab els catalans que denuncien la manca de rigor del seu ‘CatalanGate’?

Citizen Nyap. L’informe que va elaborar el col·lectiu canadenc Citizen Lab segons el qual els telèfons de 65 partidaris de la independència de Catalunya haurien estat espiats amb els programes maliciosos Pegasus i Candiru i que va batejar com a CatalanGate no té credibilitat científica. Els seus autors s’han negat reiteradament a que una comissió independent analitzi els seus resultats. Molts experts han denunciat aquest fet i les sospites sobre la feblesa dels arguments d’aquest CatalanGate es confirmen quan tots els suposadament espiats s’han negat a entregar els seus telèfons als jutges que han obert investigacions sobre aquest cas perquè analitzi si realment van ser infectats i quan.

Citizen Lab ha rectificat fins a set cops les dades que va oferir a l’informe que va penjar al seu web el 18 d’abril. Que Citizen Lab actuava a instàncies dels independentistes suposadament espiats ho demostra que l’Assemblea Nacional Catalana va donar d’alta un altre web amb el nom de catalangate.cat tres mesos abans que publiqués el seu informe i que l’activista independentista Elies Campo, que no ha acabat la carrera d’Enginyeria de Telecomunicacions, va ser fitxat pel laboratori canadenc dos mesos abans de publicar-lo. A més, experts en ciberseguretat han detectat falsos positius en els únics quatre casos de telèfons suposadament espiats dels quals se n’ha obtingut alguna informació pública.

El ‘nyap’ és tan evident que la comissió que va crear el Parlament de Catalunya per investigar aquest cas el 3 de maig encara no ha celebrat cap sessió de treball. Cada cop que es vol utilitzar aquest tema amb interès partidista, l’independentisme convoca excursions a Brussel·les. Aquest dilluns, el Citizen Nyap estarà present en una sessió de la Comissió d’Assumptes Legals i Drets Humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa que se celebrarà a París i on hi participarà l’eurodiputada d’ERC Diana Riba, una de les presumptes víctimes que no entrega el seu telèfon a la justícia o una comissió independent perquè confirmi o no les conclusions dels seus amics canadencs. TV3 segur que no hi falla.

(Visited 450 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari