CCOO convoca vaga dels treballadors d’Aena per Nadal, Cap d’Any i Reis

El sindicat reclama la recuperació de la paga de productivitat pels 10.000 assalariats del grup

Aena
Aena

Comissions Obreres anuncia una convocatòria de vaga dels treballadors del grup Aena per a les pròximes festes de Nadal, que continuarà durant el primer trimestre del pròxim any, inclosa Setmana Santa. La vaga pot afectar els aeroports i el centres de control d’Aena de tot Espanya.

CCOO denuncia que “portem mesos sol·licitant la recuperació de la paga de productivitat a les empreses del grup que, excepte l’any de pandèmia, anem percebent des de fa anys”. El sindicat informa que “el trànsit aeri ha recuperat nivells de l’any 2019 (any rècord) i en alguns aeroports els ha superat” i que “el repartiment de dividends als accionistes privats també està autoritzat i els treballadors i treballadores del grup Aena (Aena, Enaire i Aeroport internacional Regió de Múrcia) exigim, per tant, la recuperació del que ens correspon”.

En aquest escenari, Comissions diu que “malgrat les bones paraules de les empreses del grup i del Ministeri de Transports, el retard per a arribar a l’acord està produint molta intranquil·litat als treballadors i als sindicats presents en la taula de negociació”. El sindicat assegura que “ja vam informar al novembre les empreses i al Ministeri de la possibilitat d’una convocatòria de vaga en el pont de desembre, que no hem realitzat per la paraula rebuda del mateix ministeri de transports de solucionar el problema, la qual cosa continua sense fer-se”.

Per tot plegat, el sindicat diu que “no permetrem que continuï demorant-se aquesta resposta, i informem que registrarem la setmana vinent, en el Ministeri de Treball una convocatòria de vaga a nivell de tot l’Estat per a les pròximes festes nadalenques, que continuarà durant el primer trimestre del pròxim any, inclosa setmana santa, de no resoldre’s el conflicte aviat”.

El primer calendari de dies previstos per la vaga de CCCOO del grup Aena són el 22, 23, 30 i 31 de desembre de 2022 i el 6 i 8 de gener del 2023. Des de Comissions consideren que “hem estat molt pacients, i que el nivell d’indignació dels més de 10.000 treballadores i treballadors del grup creix cada dia que es demora la resposta, per la qual cosa no continuarem permetent una situació d’incertesa i la callada per resposta”.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari