Detenen una funcionària i dos interns per tràfic de drogues en centres penitenciaris

Un reclús dirigia el grup, la funcionària facilitava informació i adquiria drogues, i el tercer detingut les introduïa al centre

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 50 anys, funcionària de presons, a qui presumptament se li atribueix un delicte contra la salut pública i un delicte de revelació de secrets, segons han informat des del cos policial. Els Mossos també han detingut dos homes de 38 i 24 anys, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública.

La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Figueres, es va iniciar a finals de 2021 quan l’Àrea d’Informació i Seguretat del Departament de Justícia (AIS) va informar els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Entorn Penitenciari (UEP) que diversos interns, en connivència amb una funcionària de presons, presumptament estaven introduint i venent substàncies estupefaents al centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres.

La investigació va encaminar-se a conèixer les rutines de la funcionària de presons que, durant el mes de març, havia sol·licitat un canvi de destinació. La investigada i un altre dels investigats van coincidir a Puig de les Bases durant un temps, fins que al mes de gener el reclús va ser traslladat al centre penitenciari de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada. Aquest reclús comptava amb diversos expedients per tinença d’objectes o substàncies prohibides a l’interior dels centres.

La hipòtesi principal amb què es va treballar era que el canvi de lloc de la funcionària estava relacionat amb l’activitat delictiva que duien de manera conjunta amb el reclús. Del resultat de les gestions d’investigació, els agents van aconseguir determinar com es bastia aquesta societat. El reclús, a través dels seus contactes, indicava quan i a qui comprar substàncies estupefaents a la investigada. Un cop obtingudes aquestes, segons els investigadors, era, o bé la investigada o bé un tercer investigat, qui introduïa al centre penitenciari les substàncies, a l’interior del seu cos.

A banda, la investigada presumptament s’aprofitava de la informació de què disposava per raó del càrrec que ocupava, per facilitar informació per a dur a terme l’activitat il·lícita.

El 29 de novembre va tenir lloc la fase d’explotació de la investigació. Agents de la UEP van detenir la funcionària de presons i els dos reclusos investigats. A banda van fer dues entrades simultànies, una al domicili de la funcionària i l’altra a la cel·la d’un dels interns al centre penitenciari de Lledoners.

Durant la investigació, els Mossos, juntament amb funcionaris de Lledoners, van intervenir diferents quantitats d’haixix i heroïna, principalment. Una de les intervencions es va fer a un dels interns quan aquest la volia introduir al centre penitenciari. A banda, també es van intervenir diners en efectiu, documentació i telèfons mòbils.

La detinguda va passar a disposició judicial i el jutjat que instrueix la causa va decretar la seva llibertat amb càrrecs, mentre que els dos interns del centre de Lledoners implicats també van ser detinguts al mateix centre penitenciari, on continuen interns.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari