Esquerra presentarà esmenes per reformar la malversació

Així ho ha manifestat Vilalta després que el president Sánchez hagi obert la porta a aquesta possibilitat

Marta Vilalta, portaveu d'ERC

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit presentarà esmenes per a reformar el delicte de malversació, en el marc de la modificació del Codi Penal per derogar la sedició, amb la finalitat que no sigui “utilitzat per reprimir i perseguir el moviment independentista i la dissidència política”.

En una entrevista d’Europa Press, ha afirmat que en els pròxims “dies o hores” concretaran quan la presenten –tenen de termini fins al divendres–, després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’obrís aquest dimarts a rebaixar les penes de la malversació sempre que no beneficiï a corruptes.

Vilalta ha avançat que ERC plantejarà modificacions quirúrgiques per reduir al màxim el marge interpretatiu del nou text i assegurar que s’aplica conforme a l’objectiu de la reforma, que és “que no puguin ser usades acusacions falses de malversació per perseguir, inhabilitar i reprimir” a l’independentisme.

Preguntada per si confien que PSOE i Unides Podem donin suport a l’esmena a la malversació, ha assegurat que negocien per aconseguir majories suficients i que la reforma prosperi: “Veurem en els pròxims dies i setmanes quina és l’evolució. La vocació és trobar aquestes majories i poder aprovar definitivament una reforma del Codi Penal que començava amb l’eliminació del delicte de sedició, que era un pas importantíssim”.

Vilalta també s’ha obert a estudiar les esmenes que presentin els grups sobre el nou delicte de desordres públics agreujats –els comuns ja han anunciat que ho faran– per a introduir qualsevol “millora” en el redactat de la proposició de llei del PSOE i Unides Podem.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari