Esquerra presentarà esmenes per reformar la malversació

Així ho ha manifestat Vilalta després que el president Sánchez hagi obert la porta a aquesta possibilitat

Marta Vilalta, portaveu d'ERC

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit presentarà esmenes per a reformar el delicte de malversació, en el marc de la modificació del Codi Penal per derogar la sedició, amb la finalitat que no sigui “utilitzat per reprimir i perseguir el moviment independentista i la dissidència política”.

En una entrevista d’Europa Press, ha afirmat que en els pròxims “dies o hores” concretaran quan la presenten –tenen de termini fins al divendres–, després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’obrís aquest dimarts a rebaixar les penes de la malversació sempre que no beneficiï a corruptes.

Vilalta ha avançat que ERC plantejarà modificacions quirúrgiques per reduir al màxim el marge interpretatiu del nou text i assegurar que s’aplica conforme a l’objectiu de la reforma, que és “que no puguin ser usades acusacions falses de malversació per perseguir, inhabilitar i reprimir” a l’independentisme.

Preguntada per si confien que PSOE i Unides Podem donin suport a l’esmena a la malversació, ha assegurat que negocien per aconseguir majories suficients i que la reforma prosperi: “Veurem en els pròxims dies i setmanes quina és l’evolució. La vocació és trobar aquestes majories i poder aprovar definitivament una reforma del Codi Penal que començava amb l’eliminació del delicte de sedició, que era un pas importantíssim”.

Vilalta també s’ha obert a estudiar les esmenes que presentin els grups sobre el nou delicte de desordres públics agreujats –els comuns ja han anunciat que ho faran– per a introduir qualsevol “millora” en el redactat de la proposició de llei del PSOE i Unides Podem.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.