Unes 4.500 persones protesten contra la reforma del Codi Penal a la manifestació de l’ANC a Barcelona

Han participat a la mobilització la presidenta de Junts, Laura Borràs, i el secretari general de la formació postconvergent, Jordi Turull

Manifestació de l'ANC contra la reforma del delicte de sedició al Codi Penal (Assemblea Nacional Catalana)
Manifestació de l'ANC contra la reforma del delicte de sedició al Codi Penal (Assemblea Nacional Catalana).

Unes 4.500 persones s’han mobilitzat a la manifestació de l’ANC a Barcelona avui, dimarts 6 de setembre, Dia de la Constitució espanyola, per protestar contra la reforma del delicte de sedició al Codi Penal, segons la Guàrdia Urbana.

S’ha iniciat a Pla de Palau i ha finalitzat a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat. Els manifestants han criticat al Govern de Pere Aragonès pel diàleg amb l’executiu de Pedro Sánchez i han cantat proclames d’independència i de suport a Carles Puigdemont.

El suport de Junts

Molts representants de Junts han participat. Entre ells, es trobaven la presidenta de la formació postconvergent, Laura Borràs; el secretari general del partit, Jordi Turull, i dirigents com l’exconseller Josep Rull i el regidor de Barcelona Jordi Martí.

Dolors Feliu, presidenta de l’ANC, ha assenyalat que la reforma del codi penal “busca la repressió del moviment”: “Això amb la connivència i el fals diàleg dels nostres representants”. “Cada paraula d’aquesta reforma del Codi Penal sobre els desordres públics agreujats és una amenaça per a l’independentisme”, ha sentenciat.

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha indicat que la seva entitat no ha donat suport a la mobilització de l’ANC perquè no vol contribuir a “la confrontació entre independentistes”. S’ha consolidat així la divisió pública d’estratègia entre les dues principals organitzacions independentistes de la societat civil.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari