La reforma de la sedició té tants partidaris com detractors a Catalunya

Més espanyols es mostren contraris o indiferents a la iniciativa que a favor, segons una enquesta d’'El Periódico'

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

La reforma del delicte de sedició, una aposta política del govern de Pedro Sánchez que concreta els acords de la taula de diàleg amb el govern català d’ERC, genera divisió d’opinions a Catalunya i molt més rebuig o indiferència que suports en el conjunt d’Espanya, segons un sondeig de GESOP publicat per El Periódico.

A Catalunya, els partidaris i detractors de la reforma de la sedició estan pràcticament igualats, 39,5% a 39%, amb un avantatge de 0,5 punts dels primers. Els que responen que no saben, no contesten o expressen indiferència sumen un 21,6%.

Aquest sondeig, elaborat amb 1.001 entrevistes realitzades entre el 21 i el 24 de novembre, també reflecteix que el suport a la mesura entre la ciutadania espanyola és escàs, un 20,1%, si se’l compara amb el 48,2% de contraris i al 31,7% d’indecisos.

Una altra de les dades destacades del sondeig de GESOP és la divisió dels electorats dels dos socis del govern d’Espanya. Entre els votants del PSOE, un 33,6% rebutja la derogació de la sedició, un 26,5% hi està conforme i un 40% no hi diu la seva. Pel que fa als votants d’Unidas Podemos, també predominen els indecisos, que són un 42,6%, però la reforma d’aquest delicte té més partidaris (38.4%) que detractors (19,1%).

A més, a diferència de l’electorat d’ERC, que és favorable a la mesura en un 72,8%, el de Junts s’alinea en un 52,8% amb el parer oficial del partit, que és contrari, però un 42,4% dels seus votants es mostra a favor de la reforma del codi penal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.