‘Zona Franca’ continua provocant el CAC i la CCMA emetent publicitat prohibida

Manel Vidal, col•laborador fix del programa, torna a aparèixer amb una samarreta de ‘La Sotana’, un negoci en el que participa ell, el presentador Joel Díaz i el guionista Magí García

Manel Vidal amb la samarreta de 'La Sotana' que es va posar per la seva intervenció a 'Zona Franca', el 29 de novembre

Vist que ni el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ni la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han expedientat Zona Franca, de TV3, perquè ha emès publicitat prohibida, els responsables del programa continuen promocionant els negocis particulars del seu presentador, Joel Díaz, el col·laborador fix Manel Vidal i el guionista Magí García. Tots tres formen part de l’espectacle radiofònic i teatral La Sotana que es finança amb les aportacions de patrocinadors i la venda de marxandatge i entrades pels seus shows.

El 9 de novembre, Vidal va fer la seva secció a Zona Franca i va animar, amb el suport de Joel Díaz, a comprar entrades per l’espectacle que faria La Sotana dos dies després al local Paral·lel 62 de Barcelona. L’entrada costava 19,80 euros. Vidal va fer la seva intervenció vestit amb una samarreta on es llegia “Nyaputaspa” (‘puta Espanya’, dit de forma desorganitzada), que forma part del merchandising de La Sotana. Díaz ho va ressaltar i el seu soci va animar els espectadors a comprar-la. La venen a 18 euros.

Tot i la denúncia d’EL TRIANGLE, més de vint dies després, ni el CAC ni la CCMA han adoptat cap mesura contra aquesta flagrant violació de l’ús d’un programa de TV3 perquè membres del seu equip facin negocis particulars. Aquest 29 de novembre, Manel Vidal ha tornat a fer la seva secció amb una samarreta del marxandatge de La Sotana. Portava ben visible el nom de l’espectacle juntament amb l’expressió Eke Nemarraumbe, referida a una qüestió musical. Es ven a 18 euros al portal del show.

Tant el 9 com el 29 de novembre, Vidal es va posar la samarreta per entrar al plató de Zona Franca i se la va treure després de la seva intervenció. Al perfil de Twitter del programa hi pengen les fotografies del públic i membres de l’equip saludant i en les imatges d’aquests dos dies Vidal hi apareix amb una samarreta diferent de la que va utilitzar en l’emissió en directe de la seva secció.

El CAC va sancionar la temporada passada la CCMA amb 12.000 euros perquè al programa El búnquer s’hi emetia publicitat prohibida. En aquest cas, els presentadors d’El búnquer –Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez-feien publicitat d’empreses saltant-se les normes que regeixen els programes de la CCMA. Zona Franca ha fet un pas més enllà i fa publicitat d’empreses i negocis de membres de l’equip que el fa.

La CCMA ha encarregat Zona Franca a una productora audiovisual que es va crear el passat 25 de febrer –Atomic Beat Media- per 1.314.419,14 euros. La CCMA també es fa càrrec del cost de la construcció del decorat del programa, la il·luminació i el lloguer d’una grua telescòpica, amb control remot. Llogar la grua costa 157.602,50 euros. Zona Franca suposa, per tant, un cost de més d’un milió i mig d’euros a tots els catalans.

El CAC s’ha de pronunciar en els propers dies sobre la denúncia que va fer l’associació Amical de Mauthausen perquè Joel Díaz es va burlar, al tercer programa de la temporada, dels deportats catalans a aquest camp d’extermini nazi. S’espera que també es manifesti sobre la fórmula amb què comença cada nit Zona Franca –s’emet de dilluns a dijous pels volts de les 12 de la matinada. Joel Díaz entra al plató cridant “puta nit i bona Espanya” i el regidor de Zona Franca anima al públic perquè l’aplaudeixi amb entusiasme. El dia de l’estrena, Díaz va dir que ho havia dit al revés pels nervis de començar un nou programa. Ho ha continuat dient igual els 26 programes següents. Els acomiada quasi sempre cridant “Visca Catalunya!”. “Visca nit i bona Catalunya!” no li deu fer gràcia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.