L’ANC retreu a Òmnium que no pressioni Aragonès contra la reforma de la sedició

Dolors Feliu no situa l'entitat que presideix Xavier Antich en la línia de pressionar el govern català

Roda de premsa de l'ANC

L’ANC i Òmnium Cultural, les principals entitats impulsores del procés, han exhibit aquest divendres les seves discrepàncies, en aquesta ocasió sobre la reacció a la reforma del codi penal que dona lloc a la derogació del delicte de sedició i al nou delicte de desordres públics.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, a més de criticar el que considera un “fals diàleg” entre el govern de la Generalitat i el govern central, ha respost, sobre si Òmnium se sumarà a la manifestació contra el nou delicte de desordres públics, que aquesta entitat no està en la línia de pressionar l’executiu de Pere Aragonès.

Fonts d’Òmnium citades pel diari Ara diuen que no han pres encara una decisió i responen que estan pendents d’un canvi en la convocatòria de la manifestació, que l’ANC nega que s’hagi abordat durant les converses mantingudes darrerament per les dues plataformes.

De moment, Òmnium ha promogut un manifest, juntament amb desenes d’entitats, contra l’agreujament del càstig penal als desordres públics. La Diada d’enguany ja va evidenciar-se les distàncies entre aquestes entitats, quan Òmnium va etiquetar de populista i antipolítica la dinàmica de l’ANC.

Està previst que representants de Junts i la CUP, però no d’ERC, assisteixin a la manifestació, aquest 6 de desembre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.