Salvador Illa i la gran dependència del PSOE i del president Sánchez

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) està vivint un moment dolç, tot i estar a l’oposició. Després dels anys de la travessa pel desert, els socialistes catalans són els líders de l’oposició i la primera força al Parlament, i les enquestes els somriuen com mai des de feia dècades.

Ara, a més, la sortida de Junts x Cat del Govern de la Generalitat ha fet que les sigles del PSC tornin a estar sobre la taula per poder ser uns socis formals, informals, fixos o esporàdics del president català, Pere Aragonès. I això, justament, és el que potser més li està espatllant el panorama a Salvador Illa.

I és que el PSC sap que, tenint en compte que Pedro Sánchez està a la Moncloa gràcies, en part, als seus pactes amb Esquerra Republicana –partit del president de la Generalitat–, les decisions no les pot prendre en solitari. Així doncs, fonts de la mateixa executiva dels socialistes catalans admeten que Salvador Illa és ara més dependent del PSOE i de Sánchez que mai. Qualsevol moviment que impliqui acontentar, beneficiar, perjudicar o molestar ERC, ha de passar per la Moncloa per  ser avalat. I en la situació actual, això vol dir que totes les decisions es prenen a Madrid.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari