Una incidència atura la central nuclear de Vandellòs

L'entrada d'aigua de mar al condensador ha obligat a desacoblar la planta de la xarxa elèctrica

Central nuclear de Vandellòs II
Central nuclear de Vandellòs II

La central nuclear Vandellòs II, a Tarragona, s’ha vist obligada a fer una parada no programada aquest diumenge al migdia arran de l’entrada d’aigua de mar al condensador, fet que ha descompensat el circuit secundari. Segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), a les 12.38 hores s’ha abaixat la càrrega i s’ha desacoblat la planta de la xarxa elèctrica.

La nuclear es troba per sota del 5% de potència, però la planta es manté “estable” amb aquesta potència mínima mentre s’estan “restaurant les condicions químiques” del circuit secundari als valors requerits. Fonts d’ANAV han assegurat a l’ACN que la incidència no ha tingut conseqüències per a la salut de les persones ni el medi ambient. No obstant això, el CSN encara no ha qualificat la gravetat de l’accident i està estudiant la situació.

La incidència s’ha produït després que el passat divendres la central de Vandellòs acabés la recàrrega de combustible per a reconnectar-se a la xarxa després de quaranta dies. La planta, doncs, tot just acaba d’iniciar un nou cicle de producció.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari